Følg med i hvilke aktiviteter vi har i vores distrikt

Midtvejsmøde

I distriktet har vi kun 2 møder som er fælles for alle klubber.

Disse møder kan vises her på siden

Ellers vælg klub programmer for at se hvilke aktiviteter klubberne har.

 

 

På distriktsrådets vegne

DG Poul A. Nielsen

 

 

 

Distriktskonferencen 1. april 2023

Der er sket en ændring i det udsendte program. Derfor denne tilføjelse om Anders Laugesen

Journalist Anders Laugesens oplæg til foredraget ved Distriktskonferencen i Kulturcenter Vendsyssel d. 1. april 2023.

 Favre nye verden

Grænsen imellem det naturlige og det kunstige har aldrig været mere diffus. For det vi kalder kunstigt bliver langsomt en større og større del af vores liv. Alle vil nok sige, at deres moderne mobiltelefon er en kunstig ting, men vores erfaring siger, at den er meget vanskelig at undvære. Vi er blevet en del af telefonens kunstige verden, fordi vi dårligt kan leve uden og fordi en del af os er dybt sammenfiltret med telefonens mange funktioner.

Ingen generation har nogensinde oplevet så store forandringer som vores generation. Og intet tyder på, at forandringerne i fremtiden bliver mindre. Men nogle af forandringerne, der kan ses i horisonten, er så fundamentale i forhold til det at være menneske, at de ikke blot giver anledning til alvorlige rynker i panden. De gør også, at vi må stille os selv livets fundamentale spørgsmål på ny. Hvad er et menneske? Er der en mening med livet? Hvor adskilte er vi mennesker fra alt andet levende? Og ikke mindst: Hvor enestående er det vi kalder den menneskelige intelligens?

Om Anders Laugesen

Anders Laugesen er programmedarbejder ved Danmarks Radio og har i mange år beskæftiget sig ikke alene med tro men også med fremtidens hyperkompleksitet. Herunder spørgsmålet om kunstig intelligens. I sit foredrag vil Anders tegne et billede af nogle af de udfordringer, som kommende generationer vil møde. Og specielt i forhold til kusntig intelligens spørge, hvor det efterlader mennesket, når maskinerne behersker svar på komplicerede spørgsmål langt bedre end menneskene.

Hvordan ser menneskenes fremtid ud og hvad betyder det for troens univers?